Hoppa till huvudinnehåll

Faddrar

Möt Sonja Kovalevskydagarnas faddrar! Faddrarna, som själva är studenter vid Matematikcentrum, kommer att hjälpa och guida konferensdeltagarna.

Eda Dagasan

Jag började med att läsa matte förra terminen, vilket jag gör lite nu med, samtidigt som jag har börjat på ett civilingenjörsprogram inom teknisk nanovetenskap. Jag gillar att få fundera och lösa problem, och det är en stor anledning till att jag gillar matematik. Men jag gillar också fler naturvetenskapliga ämnen, och jag hoppas på att kunna kombinera dem med matten och därmed ge den en tillämpning, och jag tycker tvärvetenskapliga områden är spännande.

På min lediga tid spelar jag innebandy och är aktiv på nation, där jag framförallt lagar mat i olika utskott. Jag är också med i ett studentspex, vilket är en föreställning med musik, sång och torr humor.

Linus Dahlström

Jag heter Linus Dahlström och läser andra året på maskinteknik på LTH. När jag har tid över från skolan ägnar jag mig åt löpning, kortspel, (framförallt poker och bridge) och min flickvän. 

Frida Ekström

Mitt namn är Frida Ekström, jag läser min femte termin på kandidatprogrammet i matte. Min plan är att läsa pedagogik nästa år och så småningom bli lärare, men varför jag egentligen läser matte är för att jag trivs himla bra med ämnet. Jag läser även annat, främst kurser inom data och latin. På min fritid gör jag inte supermycket spännande, umgås med vänner och när jag är hemma blir det mycket gosande med katter, bakning, läsning och tecknande.

Martin Grönlund

Hej hej! Martin Grönlund heter jag, och åldern är i skrivande stund 22. Sedan cirka nio år tillbaka pysslar jag med musik. Främst spelar jag gitarr och sjunger, men jag skriver också soundtrack till spel och försörjer mig nu så över somrarna. Kompositörjobbet fick jag via kontakter jag mött genom att jag också programmerar spel och spelmotorer. Jag läser dock min tredje termin matematik nu och det är egentligen där mitt fokus ligger. Matematik är vackert. 

Jag vill kombinera dessa mina tre stora intressen! Det har lett mig in på en väg där jag kan generera en ström av musik med varierande känsla (specifierat av input), med hjälp av musikteori, matematisk analys, statistisk simulering och en massa signalteori. Matematik är så kraftfullt! Det är ett vackert språk som beskriver generella relationer, och en underbar konstform - och det bör betraktas därefter! ( ...och verkligen inte som ett jobbigt ämne man måste kunna... ) Snöa in dig på matte! Sjukt värt det! :D

Waqar Hameed

Jag heter Waqar Hameed och läser till civilingenjör i Teknisk Fysik vid LTH. Det är en bred och gedigen utbildning med utmanande studier i matematik, fysik och teknik. Med mitt stora intresse för matematik och fysik var det därför ett ganska naturligt val.

Visserligen tar studierna mesta delen av ens tid, men då man har räknat färdigt "sista uppgiften för dagen" brukar jag oftast gå och träna. På fritiden förekommer även en del programmering varvat med umgänge med vänner.

David Johansson

Jag heter David Johansson och pluggar till civilingenjör i maskinteknik. Jag har ett stort intresse för naturvetenskap och matematik och har även pluggat medicin i tre år, men bytte bana då jag insåg att problemlösning intresserade mig mer. Anledningen till att det blev just maskinteknik var att detta är en bred utbildning där man får ta del av ett brett utbud av kurser.

När jag inte pluggar umgås jag med min flickvän och med mina vänner, samt tar del av Lunds studentliv.

Erik Mårtensson

Jag läser femte året på teknisk matematik (pi). Eftersom matte var mitt starkaste och roligaste ämne på gymnasiet valde jag mellan pi och att läsa matte på naturvetenskapliga fakulteten. Framtida jobbutsikter gjorde att jag valde pi. Jag har valt specialiseringen beräkning och simulering eftersom den innehåller mest mattekurser och eftersom kurserna i numerisk analys var de tillämpade kurser jag tyckte bäst om under de tre första åren.

På fritiden hänger jag mycket på gymmet och lyfter tungt. Jag spelar också uniball, dvs innebandy kombinerat med enhjuling. Vårt lag har varit pausunderhållning på en del stora event, bland annat SM-finalen i innebandy.

2009 var jag själv med på Sonja Kovalevskydagarna. Då gick de av stapeln i Uppsala.

Oscar Nilsson

Jag heter Oscar Nilsson och är 20 år gammal. Jag läser kandidatprogrammet i matematik, vilket för mig är det bästa programmet! Detta valde jag då jag alltid har gillat de naturvetenskapliga ämnena och främst matematik då detta är grunden för alla andra ämnen. Det är  det ämnet som är lika abstrakt med sina alla dimensioner och konkret som att räkna mynt i kassan på Ica. På min fritid läser jag tonvis av böcker då jag inte sportar eller umgås med vänner eller jobbar som lärarvikarie. 

Teo Nilsson

Mitt namn är Teo Nilsson och studerar mitt femte år matematik på Naturvetenskapliga fakulteten. Jag har ända sedan jag varit liten haft ett intresse för matematik, logik och alla typer av problemlösning vilket gjorde det naturligt för mig att fortsätta på det spåret när jag kom till Lunds universitet. Förutom studierna försöker jag träna så mycket jag hinner samt passar ofta och gärna på att njuta av Lunds fantastiska studentliv!


Orvar Lorimer Olssom

Jag är Orvar och studerar matematik på naturvetenskapliga fakulteten. Jag älskar att lära mig och vill förstå nästan allt som går att begripa; det finns ingen kunskap som inte är spännande. Jag har en förkärlek för matematik, lingvistik, estetik, semiotik och naturvetenskapliga ämnen, men läser just matematik då det är det ämne jag inte kan låta bli att tänka på, och som jag utan tvekan kan ägna timmar åt att försöka få min omgivning att föstå det fantastiska i.

Sasha Pejicic

Mitt namn är Sasha Pejicic och jag läser matematik samt statistik.  Anledningen till att jag valt matematik som ämne är att jag anser att det är det bästa sättet att utveckla sitt logiska tänkande på, något jag var intresserad av långt innan jag började läsa matematik. Att lösa olika slags logiska problem däribland kriminalgåtor är en del av vad jag brukar göra på min fritid.  Statistik som ämne är ett bra tilllämpningsområde för matematiska kunskaper, vilket är skäl till att jag senare valt att också läsa statistik.

Ebba Rosendahl

Mitt namn är  Ebba Rosendal och jag är en tjej på 21 år som läser tredje året till civilingenjör, inriktning bioteknik. Jag trivs väldigt bra här i Lund och på utbildningen. Anledningen till att jag valde just bioteknik är för att livets kemi alltid har intresserat mig och efter examen skulle jag vilja jobba med läkemedelsutveckling. På fritiden rider jag mycket, sköter om mina två hästar och hänger gärna med vänner.

 

Erik Rydén

Mitt namn är Erik Rydén och jag pluggar för nuvarande mitt tredje år på teknisk fysik. Anledningen till att jag valde just teknisk fysik är för att jag tycker om fysik och matematik och vill lära mig så mycket som möjligt om dessa ämnen. Jag tränar också gymnastik tre dagar i veckan, något som jag började med när jag kom till Lund.

Emmy Sjöstrand

Jag heter Emmy Sjöstrand och läser just nu mitt andra år på teknisk matematik på LTH. Jag älskar matte men kände att jag inte ville läsa ren matematik. Jag tycker det är roligast när man använder matten i olika tillämpningar, så därför passar detta programmet mig perfekt. På fritiden tränar jag (spelar fotboll i Teknologkårens IF), pluggar och umgås med kompisar.

Sidansvarig: webbansvarig@math.lu.se | 2015-11-06