Hoppa till huvudinnehåll

Publicera

Forskare vid Lunds Universitet skall enligt rektorsbeslut registrera sina publikationer i Lunds Universitets Forskningsinformationssystem LUCRIS.
LUCRIS

Forskningsportalen är det publika gränssnittet till LUCRIS: Forskningsportalen

Open Access genom parallellpublicering i LUCRIS

Vetenskapsrådet och ett antal andra forskningsfinansiärer kräver även att forskare gör sina publikationer fritt tillgängliga. Detta kan göras genom publicering i en tidskrift som är Open Access, men också genom sk parallellpublicering, vilket innebär publicering på vanligt sätt, men att man i efterhand gör artikeln fritt tillgänglig på nätet, t ex genom att lägga in en fulltextversion i LUCRIS . Olika tidskrifter har olika policy för vad som krävs för att man ska få tillgängliggöra publikationen. En omfattande sida med information om vad olika förlag har för policys är Sherpa Romeo.
Sherpa Romeo

Mer hjälp finns på Universitetsbiblioteks sida Publicera.
Publicera

ORCID

Skaffa ett ORC ID, som ska vara en bestående digital identitet för vetenskapliga författare. ORCID är ett öppet register med identifierare för författare av vetenskapliga publikationer.

Studentuppsatser

Studentuppsatser skrivna vid Lunds universitet publiceras i den bibliografiska databasen LUP Student Papers. För en del uppsatser går det att komma åt fulltexten, och då blir de även sökbara i databasen Uppsök.
LUP Student Papers

Studentuppsatser publicerade i fulltext, skrivna vid Lunds universitet och andra lärosäten i Sverige, kan hittas i den nationella databasen Uppsök.
Uppsök

 

Sidansvarig: webbansvarig@math.lu.se | 2020-10-13