Hoppa till huvudinnehåll

Jonathan Holmquist

Jonathans väg till matematiken på universitetsnivå är inte spikrak. Den började på IT- och mediaprogrammet på gymnasiet och letade sig fram via kurser i biologi, kemi, fysik och matematik på Komvux för att leda till kandidatprogrammet i fysik där de två terminerna med matematik gjorde att Jonathan fastnade och kände att han hittat rätt utbildning.
- Skillnaden mellan att läsa matematik på Komvux och på universitetet är att matematiken på universitetet är mer stringent. Det är mer fokus på teorin bakom än att kunna applicera formler och det är det som gör matematik intressant, säger Jonathan.

På fritiden gör Jonathan allt möjligt.
- Jag tycker om variation och jag tröttnar lätt. Interaktivitet är viktigt och jag måste få tänka. Strategispel är kul.

Hur tänker du dig din framtid?
- Jakten på ny kunskap är min drivkraft”, säger Jonathan. Jag har svårt att se att jag kommer att jobba med något där jag inte hela tiden får lära mig något nytt, så jag hoppas få doktorera i matematik. Jag vill fortsätta i universitetsvärlden och jag vill fortsätta utvecklas inom ämnet.

 Har du något råd till någon som läser om dig och som också funderar på att läsa matematik?
- Om du tycker att matematik är roligt ska du inte ge upp chansen att plugga matte. Kandidatprogrammet i matematik erbjuder mycket valfrihet.

Sidansvarig: anna-maria.persson@math.lu.se | 2015-11-06