Hoppa till huvudinnehåll

Studentinformation

Anmälan till kurser inför höstterminen 2024

Höstterminens kurser kommer att vara öppna för anmälan på antagning.se under perioden 15 mars - 15 april. Även programstudenter måste söka sina kurser inom programmet på antagning.se. Som programstudent har man platsgaranti på obligatoriska och alternativ-obligatoriska kurser inom programmet förutsatt att man söker i tid. Mer detaljerad information finns under Kursanmälan i vänstermenyn.

Det är viktigt att du lämnar in din kursansökan i tid! De flesta anmälningsalternativ kommer att vara stängda för sen anmälan efter den 15 april. Endast i mån av plats kommer vissa kurser att öppnas för sen anmälan i anslutning till terminsstart. Om du avser skriva ditt examensarbete nästa termin, kontakta studierektor snarast möjligt och glöm inte att söka kursen senast den 15 april.

Resultaten av det första antagningsurvalet kommer att kommuniceras den 11 juli, och antagna och reservplacerade studenter måste tacka ja till sina studieplatser senast den 19 juli, se information på antagning.se. Det slutgiltiga antagningsbeskedet kommuniceras den 25 juli.

Informationsmöte

Ett informationsmöte inför kursvalet anordnas fredagen den 5 april kl. 15:15-17:00 i Hörmandersalen. Studievägledarna informerar om kursutbudet i matematik, matematisk statistik och numerisk analys samt om andra relevanta ämnesval.

Vårterminen 2024

Vårterminen startar måndag den 15 januari och pågår till och med den 2 juni.

Anmälan och antagning

Vårterminens kurser var öppna för anmälan på antagning.se under perioden 15 september - 16 oktober. Slutligt antagningsbesked meddelades samtliga sökande den 21 december.

Vissa kurser öppnades för sen anmälan på antagning.se i december och några andra öppnas den 5 januari. Övriga kurser har i nuläget inga lediga studieplatser men kan komma att öppnas för sen anmälan efter terminstart alternativt i mars innan den andra läsperioden startar.

De flesta kurserna i matematik erbjuds både som kurser inom våra program och som fristående kurser. Varken kandidatprogrammet eller våra masterprogram har haft antagning inför vårterminen 2024. Programmen utlyses enbart inför höstterminen 2024 och undervisningen ges då på engelska.

Masterprogrammen kommer enbart att vara öppna för anmälan under den tidiga anmälningsperioden, dvs från och med 15 oktober 2023 till och med 15 januari 2024 på universityadmissions.se. Kandidatprogrammet i matematik kommer däremot även att utlysas i den senare nationella antagningsomgången vilken har öppet för anmälan 15 mars - 16 april 2024 på antagning.se.

Kursinformation

Information om introduktionsmöten, schema och skriftliga tentamina för samtliga kurser i matematik finns tillgänglig i schemaläggningsverktyget Time Edit.

Hemsidor för vårterminens kurstillfällen för samtliga matematikkurser kommer att vara tillgängliga i lärplattformen Canvas. Antagna  studenter kommer att få tillgång till respektive kurshemsidor i Canvas innan terminstart.

Lunds Matematiska Sällskap

Missa inte Lunds Matematiska Sällskap!
Regelbundna möten med intressanta föredrag av inbjudna föreläsare. Efter föredragen kan man också enligt tradition avnjuta en god måltid för en liten penning.
Läs mer på Lunds Matematiska Sällskaps webbplats

 

 

Studierektor

Anna-Maria Persson

anna-maria.persson@math.lu.se
046-222 85 39
Rum 420

Studievägledning

Matematik

Anna-Maria Persson
Rum 420

Eskil Rydhe
Rum 457A

Malin Ejlerskov
Rum 456

studievagledning@math.lu.se

Matematisk statistik

Magnus Wiktorsson

magnus.wiktorsson@matstat.lu.se
Rum 130

Numerisk analys

Philipp Birken

philipp.birken@math.lu.se
Rum 562F

 

Studerandeexpedition Matematik NF

Matematik, Numerisk analys

Malin Ejlerskov

malin.ejlerskov@math.lu.se

tel: +46 (0)46 222 43 95

rum 456

Matematisk statistik

Susann Nordqvist

susann.nordqvist@matstat.lu.se

tel: +46(0)46 222 85 50

rum 221

 

Sidansvarig: anna-maria.persson@math.lu.se | 2022-06-08