Hoppa till huvudinnehåll

Övningsassistent i Matematik

Att vara övningsassistent i matematik

Som ny övningsassistent i matematik på LTH får man leda räkneövningar för en studentgrupp på något program i de grundläggande kurserna Endimensionell analys eller Linjär algebra.

Att vara övningsassistent innebär en möjlighet att träna sin pedagogiska förmåga, vara en god förebild för yngre studenter, repetera den grundläggande matematiken samt få lön för detta.

Intresseanmälan

Sök senast 19 april genom att logga in på Varbis webbplats:  https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:594858/
Under april och maj kontaktar vi alla sökande och meddelar om man har kommit med. I så fall får man önska övningsgrupp när LTH:s schema är klart så att du kan se ditt eget schema.

Angående kriterier för urval

Goda resultat i hittills avklarade kurser är nödvändigt, vilket innebär att man ska ha erhållit betyg 5 i (nästan) alla matematikkurser. Vi prioriterar studenter som läser vid LTH, men om du läser matematik på NF får du gärna också söka. Övriga arbetssökande har lägre prioritet. Det finns flera anledningar till denna prioritetsordning. En är att äldre LTH-studenter med god studieteknik är goda förebilder för de nya studenterna. En annan är att vi vill premiera LTH studenter som är duktiga i matematik; att undervisa själv är ett utmärkt sätt att befästa grundkurserna ordentligt om man ska läsa fortsättningskurser, göra examensarbete och eventuellt bli doktorand.

Frågor? Kontakta Anna Torstensson rum 454B, Matematikhuset, anna.torstensson@math.lth.se, tel 046-2228559.

Sidansvarig: webbansvarig@math.lu.se | 2022-06-22