Hoppa till huvudinnehåll

Sonja Kovalevskydagarna 2015

– FÖR MATEMATIKINTRESSERADE GYMNASISTER 12-14 NOVEMBER

Har du elever med särskilt intresse för matematik? Sonja Kovalevskydagarna riktar sig just till dem!

Under Sonja Kovalevskydagarna får eleverna ta del av en spännande och inspirerande blandning av föredrag, workshops, problemlösning och social samvaro med god mat. För att visa på matematikens bredd och tillämpningsområden kommer de inbjudna nationella och internationella föreläsarna från både universitet och näringsliv.

Som matematiklärare inbjuds du att anmäla två elever, en kvinnlig och en manlig, som till hösten går sista året i gymnasiet. Eleverna ska väljas bland dem som visar ett levande intresse för ämnet matematik och eleverna ska utses av rektor och lärare tillsammans. Antalet deltagare är begränsat och deltagarna antas i den ordning som de anmäls. Arrangörerna förbehåller sig rätten att själva fördela några platser för att säkerställa en bred representation från hela landet. En del av kostnaderna för resa, boende och mat täcks av våra samarbetspartners (universitet, högskolor och företag) så att avgiften för varje skola ska bli så låg som möjligt. Avgiften per elev är 3 000 kr (inkl. moms)

Kontakt

Annika Hansdotter
projektledare/kommunikatör
annika.hansdotter@math.lu.se
046-222 85 62
0725-52 57 37

Arrangörer

Sonja Kovalevskydagarna är ett arrangemang mellan Svenska nationalkommittén för matematik vid Kungliga Vetenskapsakademien och matematiska institutioner vid Sveriges universitet och högskolor. Värdskapet turnerar runt. 2015 är Matematikcentrum vid Lunds universitet värdinstitution.

Svenska nationalkommittén för matematik vid Kungliga Vetenskapsakademien

Matematikcentrum, Lunds universitet.

Sonja Kovalevskydagarna stöds av

Wenner-Gren Stiftelserna

Annika & Gabriel Urwitz Stiftelse

Folksam

Chalmers tekniska högskola

Göteborgs universitet

Karlstads universitet

KTH

Mittuniversitetet

Luleå tekniska universitet

Stockhols universitet

Umeå universitet

Uppsala universitet

Örebro universitet

Sidansvarig:  | 2023-12-05