Hoppa till huvudinnehåll

Teo Nilsson

- Jag har alltid varit intresserad av matematik, säger Teo Nilsson, som läser termin 9 på masterprogrammet i matematik. Jag har tävlat i matematik och jag har alltid tyckt att problemlösning är kul. I gymnasiet fick jag prova på universitetsmatematik och det var väldigt motiverande! Det var som en helt ny värld öppnade sig!

Nu på termin 9 är matematiken svår så klart och det tar mycket tid, mer än andra ämnen upplever jag. Men, det är kul och givande och det är inspirarande att se hur man själv utvecklas.

Upplever du någon skillnad mellan gymnasiematematiken och universitetsmatematiken?
- Ja, det gör jag. På universitetet är det fokus på analytiskt tänkande och på att se på problemen på flera olika sätt. Det gör man inte i gymnasiematematiken. Matematiken är unik, den kan tillämpas överallt.

Varför sökte du dig till Lunds universitet?
 - Jag hade kontakt med Lunds universitet redan i gymnasiet och därför var det naturligt att börja plugga just här. Lund är en trevlig stad och dessutom är det nära till Malmö och Köpenhamn och det är bra om man tänker på det kommande arbetslivet.

Vad vill du jobba med i framtiden?
 - Finansiell matematik, prissättning av derivat kanske. Det inkluderar många olika perspektiv och skulle passa mig bra eftersom jag också är intresserad av ren matematik och matematisk statistik och numerisk analys.

Har du några råd till de som funderar på att börja läsa matematik?
- Om du funderar på att söka en matematikutbildning så ska du söka! Utveckla ditt matematikintresse. Jag tycker inte heller att du ska lyssna så mycket på vad arbetsmarknaden säger - sök av intresse!

Sidansvarig: anna-maria.persson@math.lu.se | 2015-11-06