Hoppa till huvudinnehåll

Caroline Olsson

Caroline beskriver att hon under grundskolan och gymnasiet alltid har haft lätt för matematik, men att det var först under matte E och D som matematiken blev rolig. När hon skulle söka vidare till studier efter gymnasiet visste hon inte vad hon skulle välja, förutom att hon ville läsa något enkelt. Valet föll på matematik.

- Jag var lite skoltrött i början, men när allt satte igång blev det jätteroligt och jag blev mattenörd!, berättar Caroline. Nu har jag läst matte i 1 ½ termin. Förutom föreläsningarna tycker jag att jag lär mig mycket matematik genom att titta på Youtube, där det finns instruktionsfilmer, säger Caroline. Räkneövningarna ger också väldigt mycket och att hjälp och förklara för kursare.

Tycker du att det är någon skillnad mellan att läsa matte på gymnasiet och universitetet?
- Ja, skillnaden mellan att läsa matematik på gymnasiet och universitetet är att man på universitetet läser mer koncentrerat. Nu förstår man också det man har lärt sig i gymnasiet. Dessutom finns det möjlighet att välja mellan olika kurser och jag kan själv välja mellan det som intresserar mig mest.

- Jag är en vetgirig person och jag gillar att fördjupa mig i olika saker. På min fritid gör jag därför allt möjligt, jag har många kreativa intressen som fotografi och målning. Jag dansar också, Lindy Hop.

Framtiden? Har du några tankar om karriärval?
- Jag har faktiskt ingen aning om vad jag vill jobba med i framtiden. Nu ska jag plugga kemi, jag älskar att få ny kunskap. Kanske kommer jag att forska i framtiden.

Har du något råd till de som funderar på att börja plugga matematik?
- Om du funderar på att plugga matematik tycker jag att du ska testa och ha kul under tiden. Lev studentliv! Var med i Studentlund! I Lund är det ett väldigt öppet klimat. Eftersom de flesta är studenter har alla något gemensamt och delar livssituation.

Sidansvarig: anna-maria.persson@math.lu.se | 2015-11-06