lu.se

Matematikcentrum

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Aktuell studentinformation

Studieadministrativa systemet Ladok stängt under perioden 21 mars - 9 april

Under vårterminen 2018 införs en ny version av studiedokumentationssystemet Ladok. Från och med den 21 mars kl 17:00 till den 9 april kommer Ladok att vara stängt både för studenter och personal inom Lunds universitet. Detta innebär att varken studenter eller annan personal kommer att kunna lägga in några uppgifter eller att hämta ut någon information från Ladok under denna period.

Mer information finns tillgänglig här.

Kurser i matematik, vårterminen 2018

Vårterminen startar måndagen den 15 januari.

Information om introduktionsmöten, schemata och skriftliga tentamina för samtliga kurser i matematik finns tillgänglig i schemaläggningsverktyget TimeEdit-webb. Mer information om TimeEdit finns under rubriken Schema i vänstermenyn.

Hemsidor för vårterminens kurstillfällen finns för samtliga matematikkurser i live@lund.

Antagna studenter kommer att få mer detaljerad information om kursstart efter den 8 januari. Är man reservplacerad eller har gjort en sen anmälan till någon av våra kurser, så kommer man att få besked om eventuell antagning i nära anslutning till terminstarten.

Anmälan till kurser för vårterminen 2018

Anmälan till vårterminens kurser görs som vanligt på antagning.se och sista anmälningsdagen är den 16 oktober. Även programstudenter måste söka sina kurser inom programmet på antagning.se. Som programstudent har man platsgaranti på obligatoriska och alternativ-obligatoriska kurser inom programmet förutsatt att man söker i tid. 

Det är viktigt att man anmäler sig i tid! Vissa anmälningsalternativ kommer att stängas för sen anmälan efter den 16 oktober. Endast i mån av plats kommer vissa kurser att öppnas för sen anmälan i anslutning till terminsstart.

Lunds Matematiska Sällskap

Missa inte Lunds Matematiska Sällskap!
Regelbundna möten med intressanta föredrag av inbjudna föreläsare. Efter föredragen kan man också enligt tradition avnjuta en god måltid för en liten penning. Läs mer på Lunds Matematiska Sällskaps webbplats

 

 

Studierektor

Anna-Maria Persson

tel. 046-222 85 39

rum 457 A

Studievägledning

Yacin Ameur

tel. 046-222 77 91

rum 420

Studerandeexpedition

Kerstin Rogdahl

Expedition@math.lu.se

tel. 046-222 85 55

rum 456

Kurshemsidor

finns i live@lund under Naturvetenskaplig fakultet Matematikcentrum